Pripreme su u toku- ”No Limit 7”


PODIJELI.

Do početka ”No Limit 7” borilačke večeri ostalo je još dva dana, a vrijedni bh. K1 borci, na čelu sa Dževadom Poturkom, pripremaju se za napore koji ih očekuju. Uvodne borbe uoči meča Dževada Poturka za titulu prvaka svijeta protiv Abderahmana Coulibalyea, imat će mladi borci Adis Dadović i Dario Kadić, koji će se boriti protiv Marka Rupčića iz Hrvatske, odnosno Nikole Stošića iz Srbije.

10547519_10203625233623339_6194530185953637657_n

Uvodne borbe uoči meča Dževada Poturka za titulu prvaka svijeta protiv Abderahmana Coulibalyea, imat će mladi borci Adis Dadović i Dario Kadić, koji će se boriti protiv Marka Rupčića iz Hrvatske, odnosno Nikole Stošića iz Srbije.
Najavljujući svoju borbu, tridesetdvogodišnji Zeničanin Adis Dadović istakao je da je sretan što se ”No Limit 7” održava u njegovom rodnom gradu te da vjeruje u veliku podršku publike.
“Borba u rodnom gradu pred porodicom i prijateljima mi daje veliki motiv da iz ovog meča izađem kao pobjednik. Zenica je poznata kao grad sporta i siguran sam da će svi borci imati veliku podršku publike. Osjećam se spremnim i vjerujem u pobjedu”, naveo je Dadović.
Borbu u kategoriji do 84 kilograma imat će i bivši prvak Evrope prema WKF verziji, Sarajlija Dario Kadić, koji je najavio da će nastaviti svoj pozitivan rezultatski niz.

“Sigurno je da me ne očekuje nimalo lagan meč protiv dobrog borca. Ipak, vjerujem u sebe, pripreme sam zajedno s kolegama dobro odradio tako da ne sumnjam u pobjedu”, naglasio je Kadić.
Pored Dadovića i Kadića, borbe s respektabilnim protivnicima iz regije će imati i Elmir Mehić, Dženan Poturak, Muamer Jugović i Mesud Selimović

 

Merak.ba