Prijateljska čajanka u Bassu


PODIJELI.

Danas je u ugostiteljskom objektu “Bass” održana svečana promocija Udruženja za integraciju djece i odraslih sa posebnim potrebama  “Budimo prijatelji”. Osnovni cilj projekta je uključiti osobe sa poteškoćama u razvoju u okolinu, to jeste da i oni vide kako je to raditi  u jednom kafiću. Dva puta u mjesecu u “Bassu” biti će organizovana čajanka.
Čaj će posluživati štićenici Udruženja i sav novac koji dobiju za prodane čajeve, bit’ će njihov džeparac. Na ovaj način uključujemo osobe sa posebnim potrebama u društveni život grada Zenice.Jer i sami smo svjesni toga da tolerancija prema ovakvim osobama u našem gradu i nije baš na zavidnom nivou. Ovim projektom Udruženje “Budimo prijatelji” želi da podstakne ljude na veću toleranciju i humanost i poziva sve zainteresovane da popiju čaj u “Bassu” i na taj način osiguraju džeparac tim divnim ljudima. Iako su manje-više degradirani od strane društva, ovi mladi, veseli prijatelji su jako vrijedni i bore se za svoja prava.

Tačan datum čajanki naći ćete na fb profilu Udruženja: https://www.facebook.com/udruzenjebudimiprijatelj.
Postanite i Vi dio ove inicijative i pomozite da i oni postanu prihvaćeni u društvu. U fotogaleriji možete pogledati slike sa promocije projekta. Vrijedni drugari su već danas zasukali rukave i posluživali čaj posjetiteljima objekta i nestrpljivo iščekuju narednu čajanku. Dođite i podržite ih u što većem broju jer ono što je za vas sitnica, njima je dragocjeno!

Piše: Ajla Šabić