Premijera:”Pozdravi nekog”


PODIJELI.

U okviru 64. umjetničke sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, za subotu je planirana premijerna predstava za mlade “Pozdravi nekog”, koju je, prema knjizi Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, adaptirao i režirao Miroljub Mijatović.

Interesantno da je ova predstava na zeničkim daskama izvođena  1973.  godine, prije  40 godina sa profesionalnom glumačkom podjelom i bila je namijenjena odraslima. Danas je, uz određenu adaptaciju i ponovnu dramatizaciju, namijenjena mladima.

Predstava predstavlja surovu stvarnost, milosti i nemilosti ulice, gubitka porodice, krova nad glavom, krize identita, maloljetničke delikvencije i nesnalaženje u surovoj realnosti u kojoj je devijantno ponašanje norma. Ova predstava je kruna dugogodišnjeg rada većine polaznika starije grupe Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica

Premijerna izvedba predstave “Pozdravi nekog” bit će održana 25. januara u 19 sati na sceni Potkrovlje, i njom će biti obilježen 63. rođendan Dječije, omladinske i lutkarske scene.

merak.ba