Prelijepo druženje kroz različite sportske aktivnosti


PODIJELI.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je imala pune ruke posla. Realizovane su dvije aktivnosti tokom trećeg dana manifestacije “Dani Republike Turske u Zenici”, povodom 19.maja – Dana omladine i sporta Republike Turske i 20 godina od dolaska turske vojne misije, a ukupno 5 manifestacija od 17 maja.
Organizovan je turnir u basketu na terenima Kamberovića polja u kojem su učestvovale ekipe iz srednjih i osnovnih škola. Za sve učesnike su obezbjeđeni skromni pokloni i zahvalnice, a za pobjednike i pehari. Bilo je lijepo druženje, mnogo sportskih poteza i fer play igra što je najbitnije.
Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica poslije održanog turnira u basketu, organizovala je zajedno sa Turskom vojnom misijom u BiH i Yunus Emre centrom veliki piknik na izletištu Bistričak za 500 osoba.
Na pikniku su bili studenti turskog jezika iz Tuzle, Mostara, Sarajeva i Zenice, oko 150 turskih oficira i vojnika sa porodicama, predstavnici Yunus Emre centra na čelu sa direktorom Džejlani Akay, direktor novinske agencije Anadolija Omer Cetres, rektor Burch Univerziteta u Sarajevu i mnogi drugi predstavnici turskih institucija u BiH.
Organizovan je bogat muzičko-kulturni program sa turskom i bosanskom muzikom. Takođe je organizovan i interesantan sportski program (potezanje konopca, trčanje u vrećama, brzo hodanje sa kašikom i jajetom u ustima i druge zanimljive igre). Za sve prisutne su obezbjeđeni lanč paketi sa hranom, hurmašice sa pekmezom, besplatan sladoled i kokice.

Foto: Jasmin Blicko Hadžić

Piše: A.K.