Predstavljamo: Plesno modni studio “Shadows” Zenica


PODIJELI.

Plesni modni studio „Shadows“ postoji već dvadeset godina u registraciji pri plesnom savezu BiH. Jedan je od najuspješnijih klubova BiH, te osvajač 40 medalja na državnim prvenstvima, kupovima i međunarodnim takmičenjima. Tri državna prvaka ovaj plesni klub čine jednim od vrhunskih plesnih klubova u BiH. Najveći njihov uspjeh je nastup seniorskog para na svjetskom prvenstvu u Geteborgu 1998. godine. Članovi imaju veoma uspješnu suradnju sa mnogim kulturnim institucijama (Bosansko narodno pozorište Zenica, Omladinski hor Zneica, Radijski festival Zenica…). Kroz “Shadows” je za 18 godina prošlo oko 12000 polaznika svih uzrasta, a trenutno vježba 200 članova u pet grupa.
Klub djeluje kao udruženje koje se bazira na :
– promicanju plesa  u B i H;
– radu sa mladim ljudima te njihovoj pripremi za takmičenja;
– podizanje kvaliteta života osoba svih uzrasta;
– promicanju tjelesne aktivnosti;
– promicanju i prevenciji zdravlja;
– provođenju odgojnih mjera.

Uspješno radeći na razvoju i popularizaciji plesa i samostalno stvarajući vrhunske takmičare sportskog plesa plesni klub “Shadows”je postao sinonim za ples u Zenici. Hiljade i hiljade djece i odraslih je naučilo da uživa u druženju, muzici i plesu, no ono što treba istaknuti jeste da je u sportskom plesu bilo izuzetnih rezultata i priznanja. Sve je to doprinjelo da profesija učitelja i trenera u plesu dobije svoje mjesto i status u društvu, a takmičarski ples status sporta.

Svi zainteresovani i svi simpatizeri plesnih koraka mogu ih pronaći u prostorijama Gradske Arene u Zenici, ili kontaktirati putem e-maila: pmsshadows@gmail.com

Pripremio: Adi Salčinović