Predstavljamo klizalište: „Kliza“


PODIJELI.

„Kliza“ je mjesto zabave, smijeha i druženja. Nakon dvosedmične pripreme, generalne probe krajem 2013. godine, klizalište „Kliza“ zvanično počinje sa radom početkom 2014. godine. Ovaj ledeni podijum zabave građani Zenice imaju zahvaliti uspješnom poduzetniku gospodinu Vudragu Miši, rođenom Sarajliji koji trenutno živi i djeluje u Banja Luci.

Ono što je zanimljivo jeste velik odziv građana svih doba i uzrasta. Prilikom posjete klizalištu, na ledu smo imali priliku da vidimo i mlađu i stariju raju. Mala raja se klizala uz manju ili veću pomoć roditelja, a ovi stariji su se kretali po ledu uz malo veću predostrožnost, jer je padova bilo na sve strane.

Klizalište je u mogućnosti da normalno funkcioniše pri vanjskim uvjetima temperature nižim od 15⁰C. Naime, način osposobljavanja i postavljanja jednog ovakvog klizališta je jako zanimljiv. Da bi bili u mogućnosti da se održava formirani led na kojem se kližu mase, neposredno ispod njegove površine postavljene su gumene površine izrađene u vidu kanala kroz koje protiče tečnost čiji je zadatak da svojom niskom temperaturom održava čvrstoću leda. Ispod ove gumene površine ubačen je sloj stiropora koji će da posluži kao izolator.
Radno vrijeme „Klize“ je od 10:00h – 22:00h. Svaki posjetioc ima mogućnost izbora jednog od sljedeća tri ponuđena aranžmana:

  • 30 minuta vožnje – 3 KM
  • 1 sat vožnje – 5 KM
  • cijeli dan vožnje – 8 KM

Navedene cijene vožnji uključuju i iznajmljivanje opreme, klizaljki. „Kliza“ je mjesto zabave, smijeha i druženja. bez obzira da li znate da kližete ili ne, posjetite ovo igralište, opustite se, stanite ruku pod ruku sa prijateljem koji umije da kliže i makar na pola sata otjerajte sve brige od sebe.

Snimao i video obrada: Kerim Demiri
Piše: L.Č.