Predstavljamo: Eko-Fis park


PODIJELI.

Planina Vlašić, koju nalazimo nadomak grada Travnika, već dugo nije obični kameni masiv već centar  okupljanja, opuštanja i vrhunske zabave, kako zimi, tako i ljeti. Pored ogromnog interesovanja ljudi za zimskim avanturama,. to interesovanje ne jenjava ni tokom toplijih dana u godini. Vlasnici ogromnih, onih srednjih i nešto manjih koliba pohode svoje vlasništvo i vikenduju okruženi divnom prirodom i čiste svoja pluća udišući svježi vlašički vazduh

Jednu od glavnih atrakcija tokom toplijih dana predstavlja kompleks Eko-Fis koji nam pored pružanja usluga iznajmljivanja apartmana nudi razne rekreacione i druge zabavne sadržaje. Izuzetnu ljepotu predstavlja Eko-Fis park koji je još uvijek u izgradnji, ali ipak otvoren za posjetioce. Radi se o parku zabavnog karaktera, smještenom u polušumskom okruženju, koji nudi nove i neviđene savremene dekoracione elemente uz kombinaciju starinskih tradicionalnih predmeta koji odražavaju našu kulturu. Na samom ulazu u park nalazimo 2 jezera u čijim se vodama bućkaju patke i guske. Idući dalje vašu pažnju zauzimaju mnogobrojne dekoracije u kamenu, popločano drveno stablo, figure u zidu, slike na zidovima koliba. Na vrhu parka smješteno je krdo divljih zvijerki, jelena, srni i malih “Bambija”. Iako strašljivi, neki će vam prići i hlapljivo pojesti ponuđeni list zelene travke. Fascinantan je broj klupi i šadrvana namjenjenih za odmor od silnog hodanja i obilaska ovih ljepota. Inače svi željno tražimo mjesto za odmor, a u ovom parku na svakom koraku vam se pruža prilika da se spustite na drvenu klupicu, odmorite, razgledate okolinu i upijete tu divotu.

Ono što je u posljednje vrijeme probudilo veliko interesovanje javnosti jeste otvaranje Adrenalin parka u okviru već postojećeg Eko-Fis parka Vlašić. Staza sa oko 20 prepreka koje su postavljene na drveću, u vazduhu, budi u vama najnevjerovatniju želju za borbom i opstankom. Nošenjem propisane opreme ste definitivno sigurni od prijetećeg pada, ali u vama se još uvijek miješaju osjećanja uzbuđenja i straha. Tako dok se drugi zabavljaju i smješkaju na lakšim preprekama, drugi zazivaju majku i Boga na onim težim. Adrenalin park predstavlja izuzetnu zabavu i za one koji učestvuju u savladavanju prepreka, ali i za gledaoce koji sve to posmatraju sa strane, nastojeći da vas sa nekim savjetima upute u pravom smjeru. Nakon mukotrpnog, ali krajnje zabavnog procesa savladavanja ove staze, priuštite si spust niz sajlu koja ide sa jednog kraja na drugi kraj parka. Jest visoko, jest dug put, ali je osjećaj slobodnog leta i adrenalina koji vam udari u glavu nezamjenjiv.

Ukoliko imate viška slobodnog vremena, park Eko-Fis je pravo mjesto za posjetu sa vašom porodicom ili grupom prijatelja. Vjerujte nam na riječ, nećete se pokajati, a u nastavku vam kao najverniji dokaz, prenosimo GALERIJU SLIKA, iz Eko-Fis parka.

Piše: L. Č.