Poziv za učešće u promo karavanu


PODIJELI.

Da li želiš obići BiH u 2 dana?
Da li želiš da stekneš nova iskustva?
Da li želiš da upoznaš nove prijatelje?
Da li želiš na koristan i zanimljiv način pridonijeti borbi protiv govora mržnje na internetu?

Ako je ,,DA’’ odgovor na sva ova pitanja, onda vas pozivamo da učestvujete U PRVOM PROMOTIVNOM KARAVANU koji se realizuje u okviru kampanje ‘’Kampanja za podizanje svijesti u borbi protiv govora mržnje na internetu’’, finansirane od strane IN Fondacije (Kinderpostzegels Holandija)

NO HATE SPEECH KARAVAN

Udruženje mladih „Motus Adulescenti“ raspisuje javni poziv za mlade sa prostora Sarajeva i Istočnog Sarajeva za učešće u promo karavanu.

Udruženje je osnovano u aprilu 2012. godine sa ciljem identifikacije i analiziranja potreba mladih ljudi, razvoj demokratije i ljudskih prava, jačanje i razvoj različitih oblika obrazovanja kao način osposobljavanja mladih ljudi za otvoreno društvo. Motus Adulescenti od oktobra 2012. godine implementira veliku kampanju za borbu protiv govora mržnje na internetu pod nazivom „Nacionalna kampanja za borbu protiv govora mržnje na internetu u BiH“, u okviru koje realizuje ovaj projekat.

Karavan će se održati u periodu od 8.do 9.7.2014. i tokom trajanja karavana obići će se sljedeći gradovi: Istočno Sarajevo, Sarajevo, Pale, Sokolac, Vlasenica, Milići, Bratunac, Zvornik, Bijeljina, Brčko, Banjaluka, Travnik, Bugojno, Zenica, Kakanj i Visoko.

Učesnici će tokom trajanja karavana dijeliti promo materijal prolaznicima, razgovarati i upućivati građane o problemu govora mržnje na internetu, te promovisati kampanju.

Za sve učesnike obezbijeđeno je noćenje u Banjaluci. Broj učesnika je ograničen.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na No Hate Speech karavanu i imate 14-30 godina, molimo vas da popunjeni prijavni obrazac pošaljete najkasnije do  03.07.2014. godine do 15 časova na sljedeću e-mail adresu: prijave@motusadulescenti.ba, sa naznakom Učešće na No Hate Speech Karavanu.

Prijavni formular možete pronaći na ovom linku 

Više o samoj kampanji pronađite na našim Facebook stranici ili web stranicama www.nohatespeechmovement.ba/ i www.motusadulescenti.ba.