Poziv za učešće na ŠARENOM PAZARU II


PODIJELI.

Sekcija mladih Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BIH regija Centralna Bosna raspisuje javni poziv za ŠARENI PAZAR.

Pozivaju se svi kreativci/ke koji se bave dizajnom, izradom i prodajom umjetnina, nakita, odjeće, bilo čega zanimljivog i posebnog da se prijave za učešće i osiguraju svoje mjesto na našem drugom Šarenom Pazaru.
Pazar se javlja kao platforma za sve pojedince koji bi bili raspoloženi za prodaju svojih intimnih predmeta i/ili svojih ručnih radova, umjetnike, umjetničke grupe, prodavače, skupljače, cvjećare, dizajnere.
Pazar je koncipiran kao jednodnevno događanje, s bogatom ponudom i vintage i novih, dizajnerskih komada odjeće, obuće, nakita, stripova, ploča i sličnog. Smatramo da bismo realizacijom ovog projekta pružili mogućnost kreativnim i aktivnim mladim ljudima da pokažu u što oni ulažu svoje slobodno vrijeme i kreativnost.

Ovim pozivom ohrabrujemo sve zainteresovane na području Bosne i Hercegovine da pokažu šta znaju tokom najšarenijeg pazara ove godine. Kreativci koji prođu u izboru za sam Šareni Pazar, će biti blagovremeno obaviješteni o pravu učešća. Pravo za prijavu imaju svi mladi do 30 godina koji svoju energiju usmjeravaju u stvaranje divnih rukotvorina. Učešće na Šarenom Pazaru ne zahtjeva bilo kakvu participaciju, osim uslova da se pojave na sam dan realizacije projekta.

Sekcije mladih Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti kroz ovakav vid angažmana trudi se pružiti prostor za iskazivanje potencijala koji se nalazi u našim mladima. Svi oni koji prođu selekciju, i dobiju status učesnika našeg projekta, dužni su da ispune svoje obećanje o dolasku, i na taj način postanu dio naše priče.

Pazar će se održati 20. decembra na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 11.00, te završiti svečanom dodjelom zahvalnica organizatorima i učesnicima u 21.00 sat.

Rok za prijave ostaje otvoren do 10.12.2014.godine slanjem e-maila sa fotografijama radova i motivacionim pismom na: sarenipazar.stbih.youth@gmail.com

Lista učesnika koji prođu selekciju će biti objavljena 13.12.2014. godine na zvaničnoj facebook stranici STBIH Youth.

Više informacija o nama možete potražiti na našoj Facebook fan page
PLAKAT