Poziv za učešće na obilježavanju međunarodnog dana djevojaka (ICT)


PODIJELI.

Centar za mlade INPUT poziva sve djevojke uzrasta 13 – 30 godina da učestvuju u obilježavanju Međunarodnog dana djevojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama (engleska skraćenica: ICT).

Dan djevojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama obilježava se širom svijeta još od 2010. godine. Ustanovila ga je Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), sa ciljem podizanja svijesti o značaju uključivanja djevojaka u oblast informaciono-komunikacionih tehnologija i promovisanja prednosti koje sa sobom nosi karijera u tom sektoru. Kao međunarodna inicijativa, ovaj dan se obilježava u cijelom svijetu i to na jedan dan – svakog četvrtog četvrtka u četvrtom mjesecu.

BiH po prvi put na značajniji način učestvuje u obilježavanju ovog dana koji ima za cilj promociju ICT-a i karijernih mogućnosti za djevojke u ovom sektoru.

U želji da osigura maksimalno podizanje svijesti o mogućnostima zaposlenja u ICT-u, INPUT će organizovati inovativne radionice, edukativne i informativne sastanke za sve zainteresovane djevojke tokom cijele sedmice u kojoj se obilježava Međunarodni dan djevojaka u ICT-u tj. od 21. do 24. aprila 2015. godine u Zenici. S tim u vezi kreiran je poseban raspored aktivnosti za svaki od navedenih dana. Raspored aktivnosti možete pogledati u prilogu
RASPORED ICT
Pozivaju se sve zainteresovane djevojke da se prijave na željene aktivnosti . Posebno se ohrabruju nastavnice/ci da prijave grupni dolazak učenica na aktivnosti koje će se realizovati u navedenom periodu. Registracija se vrši popunjavanjem upitnika koji možete popuniti OVDJE.
PLAKAT (Large)

Sve aktivnosti vezano za ovaj događaj, a i za druga dešavanja u INPUTU pratite putem FB page i web stranice.