Poziv za projektne prijedloge u okviru projekta “Dijalog za budućnost”


PODIJELI.
Projekt “Dijalog za budućnost” je zajednička inicijativa Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija (UN). Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP), Agencija za zaštitu prava djece (UNICEF) i Organizacija UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), u suradnji sa Predsjedništvom BiH, će kroz tri glavne komponente projekta: Platformu dijaloga, program grantova i komunikacije, u periodu od 18 mjeseci, raditi na povećanju angažmana građana u izgradnji mira i unaprijeđenju stavova i mišljenja o suživotu, izgradnji povjerenja i međukulturalnom razumjevanju.Tim Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini ovim putem daje obavijest o javnom pozivu za projektne prijedloge za organizacije civilnog društva, neformalne grupe i pojedince iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova* , Bivše jugoslovenske republike Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, za dostavljanje projektnih prijedloga iz oblasti izgradnje mira (tematski fokus) na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Tehnička dokumentacija koja uključuje aplikacione formulare i smjernice za podnosioce projektnih prijedloga su dostupne na zvaničnoj stranici UN-a u BiH, www.un.ba.
Informacije o otvorenim danima, tokom kojih će se pružiti detaljne informacije, te ponuditi odgovori na pitanja sa ciljem pripreme projektnih prijedloga će biti naknadno objavljeni.
Javni poziv za projektne prijedloge u okviru projekta „Dijalog za budućnost“, objavljen je 7. novembra na službenoj stranici Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini i biće otvoren do 31. decembra 2014. godine u 14:00 sati.