Poziv za prijave na Stand Up Seminar I


PODIJELI.

–  Imaš između 14 i 18 godina?
–  Živiš u nekom od gradova u regiji srednja Bosna?
–  Nezadovoljan/a si odnosom društva prema tebi kao mladoj osobi?
–  Dosta ti je tapkanja u mjestu i šuplje priče?
–  Htio/la bi naučiti kako uraditi nešto cool i društveno korisno o čemu će svi pričati?
–  Želiš upoznati 15 novih prijatelja/ica iz drugih gradova i s njima uraditi zajedničku volontersku akciju?
Ako si se pronašao/la u rečenicama iznad, Fondacija Schüler Helfen Leben ima pravu priču za tebe: Početak proljeća je idelana prilika za prve korake ka tome da postaneš društveno aktivan/a! Zato se prijavi na prvi ovogodišnji Stand Up Seminar koji Fondacija SHL organizuje u periodu od 13.03.2015. do 15.03.2015. u hotelu Otoka u Donjem Vakufu. Ovaj seminar namijenjen je mladima iz regije srednja Bosna, bez iskustva u omladinskom aktivizmu, koji imaju između 14 i 18 godina i daje ti odgovor na pitanje “Zašto bi se trebao/la društveno angažovati i kako to učiniti?”.
Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti omladinske politike u Bosni i Hercegovini, upoznati se sa značenjem volonterizma i dobiti praktične savjete kako i gdje se možeš uključiti ako želiš raditi nešto za dobrobit mladih u tvojoj sredini. Također, na ovom seminaru ćeš imati priliku da stekneš svoje prvo volontersko iskustvo kroz nekoliko sati volontiranja u toku samog seminara.
Stand Up Seminar nije namijenjen mladima koji su već aktivini u nevladinim organizacijama, već onima koji će to tek postati!
Ako ovo čitaš i razmišljaš da se prijaviš, a već si društveno aktivan/a, slobodno produži dalje do prijave za Move On Seminar, a ovaj poziv obavezno proslijedi prijateljima/cama koji/e nisu nikad bili/e na nekom seminaru. Troškove prijevoza, smještaja i ishrane učesnika/ca snosi Fondacija SHL. Poziv za prijave na seminar otvoren je do petka 06.03.2015. do 11.00h. Prijavnicu za Stand Up Seminar možeš preuzeti ovdje. Popunjen obrazac pošalji putem e-maila na adresu seminari@shl.ba.
Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail seminari@shl.ba ili u inbox na fan page-u Fondacije.
Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila u petak 06.03.2015.