Poziv studentima za sudjelovanje na ”Omladinskom forumu”


PODIJELI.

“Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja” nastao kao ideja dvojice studenata iz Mostara – Marka Vrljića i Nikole Vučića – održat će se od 14. do 16. ožujka 2015. godine u kongresnoj sali hotela Bristol u Mostaru.

Omladinski Forum povezuje trideset mostarskih studentica i studenata Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru koji će tijekom tri dana održavanja Foruma imati priliku slušati predavanja uglednih intelektualki i intelektualaca iz BiH i Hrvatske te na njima aktivno sudjelovati.

Tematski okviri predavanja koja su raspoređena kroz tri dana su: ”Jezik i nacionalizam: jezik kao izgovor za segregaciju u obrazovanju”, ”Sloboda mišljenja i govora (danas)”, ”Ljudska prava: stazama jednakosti i slobode” i ”Religija i sukobi: između vjere i politike”.

Cilj Omladinskog Foruma je edukacija mladih ljudi, studentica i studenata koji studiraju na fakultetima gore spomenutog Univerziteta i Sveučilišta, o temama koje se prešućuju i zanemaruju kroz institucionalno obrazovanje, ili se pak o njima nedovoljno govori u obrazovnom sustavu Bosne i Hercegovine uopće.

”Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente za sudjelovanje u Omladinskom Forumu da svoja kratka motivacijska pisma (s odgovorom na pitanje Zašto želite sudjelovati u “Omladinskom Forumu: dijalogom do razumijevanja”?) pošalju na adresu e-pošte omladinski.forum@gmail.comnajkasnije do 8. ožujka 2015. godine. Odabrane studentice i studenti bit će obaviješteni o detaljima i programu Foruma do 11. ožujka 2015. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti na isti e-mail”, navode organizatori.

“Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja” će za sudionike Foruma osigurati hranu i osvježenje. Ovaj događaj organizirat će se zahvaljujući financijskoj potporom Omladinske Fondacije Schüler Helfen Leben, navode organizatori u priopćenju.