Posjeta generala Hulusi Akara Zenici (FOTO)


PODIJELI.

U okviru posjete kontingentu turske armije u sastavu EUFOR-a, komandant kopnenih snaga Armije Republike Turske armijski general Hulusi Akar posjetio je danas turske vojnike u Zenici i brojne prijatelje i ustanove s kojima je surađivao tokom njegovog komandovanja turskom brigadom stacioniranoj u Zenici 1997. do 1998. godine.

U pratnji generala Akara bili su vojni ataše Republike Turske brigadir Isa Sancakli i brigadir Alp Pekin Tartici, komandant turskog kontingenta u BiH.

Tokom posjete Zenici general Hulusi Akar je u Turskom parku zasadio drvo mira zajedno s Besimom Spahićem nekadašnjim načelnikom Zenice i  Bedrudinom Saličinovićem, bivšim guvernerom ZDK-a.

Posljednje sate posjete Zenici visoka turska delegacija provela je u društvu  saradnika i prijatelja, članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva  u znak zahvalnosti za sve što je učinio na jačanju prijateljskih veza između BiH i Republike Turske, u prisustvu prijatelja generala Hulusi Akar, u Turskom parku u Zenici mu je uručila plaketu pod nazivom “PRIJATELJ BiH”.

U prilogu pogledajte fotogaleriju

Više fotografija pogledajte u priloženom linku

merak.ba