Pomozimo sedmeročlanoj porodici Delić


PODIJELI.

Tokom nezapamćenih poplava koje su pogodile šira područja Bosne i Hercegovine, poznato je da su mnoge porodice ostale bez svojih domova.
slika2Ovim putem, upućuje se apel za pomoć još jednoj porodici u nizu, koja je pogođena ovom nepogodom. Naime, riječ je o sedmeročlanoj porodici Delić, koji su prije ovih katastrofalnih poplava bili smješteni u okolini Zenice, tačnije selo Kolići. Porodična kuća nije srušena, međutim nalazi se na jako opasnom klizištu, te je s tim u vezi zabranjen prilaz kući, i nije dozvoljen povratak u tu kuću.

Porodica Adila Delića (supruga Emsada i petero djece), smještena je u planinsku kućicu, gdje su jako loši uslovi za život, bez komunikacije sa glavnim selom, tako da i pomoć koja stiže u vidu paketa i slično, ne može stići do njih. S obzirom da je riječ o planini, poznato je da nema električne energije kao osnovnog uslova za život, niti ima uslova za opću higijenu, a riječ je o petero maloljetne djece.  Adil je nezaposlen, a porodicu izdržava baveći se stočarstvom, gdje je uključena cijela porodica. Nova školska godina je na samom pragu, a troje od petero djece bi trebalo nastaviti svoje školovanje, a bilo bi nemoguće sa planine dolaziti u školu.
Ono što njima treba je prije svega osiguran krov nad glavom, koji je neophodan, jer život dalje ne mogu nastaviti u planinskoj kućici, te se mole svi oni  koji bi mogli na bilo kakav način pomoći, kako ova porodica ne bi zimu dočekala bez krova nad glavom.
Najbitnije je da ne smijemo dozvoliti, da najmlađi ostanu bez osnovnih prava – pravo na dom i obrazovanje!

Svi oni koji žele pomoći ovoj porodici, mogu se direktno obratiti na brojeve telefona: +387(0)61/328-787 ; +387(0)61/708-635

merak.ba