Pomozimo porodici Alić


PODIJELI.

Danas jako često čitamo apele za pomoć, situacija je svugdje teška. Ovaj put javnosti se obraćamo sa molbom da sagradimo dom porodici Alić iz Donje Gračanice kod Zenice. Sabina i Fahir su živjeli skroman život i prije nego ih je zadesila tragedija majskih poplava. Priroda je učinila svoje, poplave su im uništile kuću, ostali su bez svega što su stvarali godinama. Porodica Alić ima četvero djece, svi se školuju i dobri su učenici.

Međutim, kako nesreća nikada ne dolazi sama. Fahir je prije mjesec dana preminuo, a iza njega je ostala supruga sa četvero djece i bez ikakvih primanja. Da se radi o vrijednoj porodici govori i činjenica da je Fahir prije smrti kupio zemlju na kojoj je planirao izgraditi dom. Dobio je sve potrebne dozvole i nažalost otišao na drugi svijet. Situacija je u ovoj porodici alarmantna, troškovi su veliki, primanja nema, život je težak. Međutim, Zeničani su ponovo odlučili priskočiti u pomoć i pokrenuti akciju kako bi prikupili sredstva da se kuća sagradi i trajno riješi stambeno pitanje ove porodice. Mještani Donje Gračanice su se pobrinuli da urade sve potrebne aktivnosti kako bi pokrenuli akciju, a kažu da su neka minimalna sredstva već prikupili.

Otvoreni su i računi za prikupljanje novčanih sredstava.

Svi vi koji želite pomoći možete uplatiti svoja novčana sredstva na sljedeće račune:

KM: 1413551320114795

Račun za uplate u USD: i EURIMA BBIBBA22XX

BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO

SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

ZLATAN ALIĆ

AHMETA HAFIZOVIĆA 109

72000 ZENICA

BOSNA I HERCEGOVINA

IBAN: BA391413551320114892

Svi oni koji žele pomoći, mogu kontaktirati sljedeće brojeve telefona i saznati potrebne informacije:

061/ 795 – 855 Esnaf

061/ 379 -504 Zlatan

U Zenici je do sada zahvaljujući dobrim ljudima realizovan niz humanitarnih akcija, veliki broj naših sugrađana je dobilo krovove nad glavom, i adekvatne uslove za život. Pomozimo Alićima, naša pomoć je jedino što trebaju.