Podržimo kampanju Udruženja INPUT “Mali biznis inkubator”


PODIJELI.

Udruženje INPUT je , započelo kampanju „Mali biznis inkubator“ koji ima za cilj educirati mlade ljude koji su završili srednju školu ili fakultet, a bez posla su. Planirane su edukacije  iz oblasti: dizajna, web dizajna, šivenja, izrade nakita i rukotvorina.

Kroz realizaciju projekta očekujemo da obučimo 40 mladih ljudi iz navednih oblasti koji će stečeno  znanje pokazati kroz rad i poslavanje   malih  i srednjih preduzeća. Kao rezultat projekta “Mali biznis inkubator” očekujemo osigurano sticanje kompetancija, znanja i vještina 40 mladih i ekonomski prosperitet 10 osoba.

Cilj kampanje je prikupiti  5230,00 KM koje će omogućiti da se  projekat “Mali biznis inkubator” realizuje. Prva faza je da udruženje INPUT prikupi  određni iznos u lokalnoj zajednici, to jest  od pojedinaca i firmi, prikupi 2615,00 KM taj iznos će biti uduplan sredstvima Fondacije MOZAIK.

Ovim putem  pozivamo i Vas ,da u skladu sa svojim mogućnostima podržite kampanju. Vaša donacija od npr. 20,00 KM će biti uduplana od strane Fondacije MOZAIK i značajno će doprinijeti  stvaranju mogučnosti u pronalaženju posla za mlade.  Uplatu donacije možete izvršiti na račun Udruženja INPUT na  broj 1610550012070130 kod Raiffeisen Bank sa naznakom “Donacija za MBI”.

Izvor: inputcentar.com