Otvoren Sajam OPENS 2014.


PODIJELI.

Sajam organske poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva „OPEN-s Zenica 2014.“ svečano  je otvoren 08.10.2014. u 12h na trgu Alije Izetbegovića.

I ove godine kao i prošle tri godine  Sajam je priređen tematski i održava se pod sloganom “Plastenička proizvodnja – budućnost i izazovi”, a trećeg dana sajma održat će se okrugli stol na ovu temu.

Prema informacija iz direkcije Sajma prijavio se veliki broj izlagača – poljoprivrednih proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će svoje proizvode izložiti na preko 2.000 kvadrata zatvorenog prostora.

Tokom održavanja sajma bit će organizovan bogat kulturno-umjetnički program sa preko 200 učesnika, u okviru kojeg je u planu održavanje smotre folklora i druženje sa sevdalinkom, te prezentacija drugih kulturnih sadržaja koji promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH.

Sajam „Open-s Zenica 2014.“ biće otvoren do subote 11.oktobra, prodajnog je karaktera, a ulaz na Sajam je slobodan. Zanmljivo je da je na sajmu izložena  velika tikva težine 47,80 kg kako istiće vlasnik Mujo Garanović tikva je još rano ujutro prodata gospođi iz Engleske.
U prilogu pogedajte fotogaleriju

merak.ba