Otvoren 3. sajam OPEN-s


PODIJELI.

Danas 06.12. svečano otvoren 3. Sajam OPEN-s Zenica 2013. Sajam koji postaje tradicionalan i koji je prvog dana posjetilo hiljade posjetioca koji su imali mogućnost kupiti i pogledati veliki broj organskih, zdravih proizvoda, a takođe su imali priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu sa velikim brojem izvođača.
U sklopu prvog dana sajma  organizovan je i naučni skup-okrugli sto “Organska proizvodnja je naša prednost”, sa eminentnim stručnjacima iz oblasti organske proizvodnje.
Sajam OPEN-s Zenica 2013. svečano je otvorio načelnik općine Zenica Husejin Smajlović koji je sa zadovoljstvom rekao da sajam OPEN-s postaje tradicija i sajam koji je lijepo prihvačen od strane Zeničana.
Poslije svečanog otvaranja sajma, Direkcija sajma je donirala  tonu poljoprivrednih proizvoda Narodnoj kuhinji Zenica i Domu za stara lica Zenica koji su uručeni predstavnicima navedenih institucija.
Tokom dana su organizovana i dva muzička programa pod nazivom: “Saz, šargija”  i “Sevdalinko pjesmo moja najmilija”. Na ovim muzičkim manifestacijama su se predstavili vrsni muzičari i interpretatori sevdalinki. Direkcija sajma OPEN-s  za drugi dan najvljuje  veliki borj sadržaja . Asocijacija  Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica se ponosi svojim volonterima i akivistima, koji su tu za pomoć u realizaciji ovog sajma.

U prilogu pogledajte fotogaleriju i video prilog:

merak.ba