Omladinski kamp “re:KREA(K)CIJA”


PODIJELI.

Omladinski kamp re:KREA(K)CIJA  od 9. do 12. maja 2014. godine na Mrakovici (Nacionalni park Kozara) organizuje sekcija mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH Youth) uz finansijsku podršku Sindikata trgovine (Handel og Kontor i Norge) iz Norveške. Kamp će okupiti 25 mladih iz 15 različitih gradova sjeverozapadne regije Bosne i Hercegovine koji će se družiti i zajedno učiti o antidiskriminaciji, prevazilaženju stereotipa i predrasuda, ali i zdravim stilovima života. Na kampu će biti analizirani i trenutni odnosi između različitih etničkih, vjerskih, seksualnih, obrazovnih i drugih grupa u Bosni i Hercegovini.

Kamp re:KREA(K)CIJA je edukativnog, zabavnog i humanitarnog karaktera, koji za cilj ima uticanje na svijest mladih o pomirenju i suočavanju sa prošlošću u našem regionu, a i šire. Procesi pomirenja i prihvatanja različitog su osnovni uslov za saradnju i zajednički prosperitet društva i zemalja u evropskom okviru. Učesnici/ce će istražiti, kroz metode neformalnog obrazovanja, važnost ovih tema za naše društvo, steći će nove vještine i znanja i kreirati konkretne aktivnosti, koje će oni kao mladi lideri_ke, organizovati u svojim zajednicama kako bi pospješili ove procese.

Putne troškove, troškove smještaja i hrane učesnika/ca obezbijediće organizator, a smješteni će biti u Planinarskom domu „Ljubijski rudar“ na Mrakovici, u centralnom dijelu Nacionalnog parka Kozara. Dom je u potpunosti renoviran 2012. godine i odlično je mjesto za realizaciju omladinskih projekata.

Pozivamo sve mlade koji žele da postanu aktivniji u društvu, da prevaziđu predrasude i stereoptipe i upoznaju nove prijatelje popune prijavu koju mogu pronaći na facebook stranici STBIH Youth: Omladinski kamp re:KREAKCIJA ili na internet stranici www.mladi.info i pošalju je najkasnije 29. aprila do 18:00h na mail stbih.youth.sz@gmail.com.

STBIH YOUTH okuplja mlade sindikalce od 16 do 25 godina. To je omladinska, nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja radi u partnerstvu sa HANDEL OG KONTOR I NORGE i bori se za bolji položaj mladih osoba u bh. društvu. Djeluje u pet regija, gdje svaka regija realizuje različite omadinske projekte, a re:KREA(K)CIJA je drugi ovogodišnji projekat regije sjeverozapad.

Ukoliko vam je potrebno više informacija o kampu budite slobodni da nas
kontaktirate na gore navedeni mail ili na telefon 066/788-193 (Nikola).
Saznajte više u prilogu: POZIV ZA UČESNIKEPrijavni-formularОПШТИНЕ РЕГИЈЕ