Održana Specijalna Olimpijada 2014.


PODIJELI.

Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade u BiH, „Zenica 2014“ u disciplini stoni tenis je danas svečano je otvoreno u Sportskoj dvorani „Bilimišće“. Postrojavanjem ekipa Specijalna Olimpijada je počela, slijedila je Državna himna, a nakon toga i kulturno-zabavni program u kojem su nastupili predstavnici JU „Dom-porodica“, članovi Osnovne Baletno-muzičke škole „Studio-ARS“, KUD „Željezara“, te ansambl „Bosnia folk.

Gospođa Hadžira Dračo, direktorica JU Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju, se obratila prisutnima, kao i domaćin Prvenstva, te generalni direktor kompanije „ArcelorMittal“, gospodin Biju Nair.

U takmičarskom dijelu će nastupiti 16 ekipa sa oko 130 takmičara iz sportskih klubova, škola, zavoda, centara, a ukupno će biti oko 300 učesnika. Ekipu čini: sedam takmičara neovisno o kategorijama.

U završnom dijelu manifestacije proglasit će se pobjednici te će im se uručiti medalje. Tehnički organizator i domaćin Specijalne Olimpijade je JU „Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju“ i „Odbor za međureligijsku saradnju“.

Cilj ovog takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, kao i ravnopravno uključivanje u lokalnu zajednicu.
U prilogu pogledajte fotogaleriju:

Pogledajte još fotografija u priloženom linku

merak.ba