Održana humanitarna izložba (FOTO)


PODIJELI.

Večeras je u zeničkoj Sinagogi održana humanitarna izložba grafika akademskog grafičara iz Makedonije, gospodina Hajrusha Isenija, na kojoj su prikupljana sredstva za liječenje Filipa Blaževića, oboljelog od akutne leukemije.

Izložbu su organizovali mladi Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici u saradnji sa Gradskim muzejom u Zenici. Sredstva su prikupljana prodajom kolačića, koje su spremile članice Ureda mladih OMS-a, ali i prodajom reprodukcija umjetničkih dijela nekoliko regionalnih autora. U muzičkom dijelu programa, predstavili su se učenici Srednje muzičke škole (Larisa Horić i Dino Omerspahić; Senka Vejzović  i Mirza Heleg) i mlada umjetnica Dženana Čajlaković. Poruke podrške za Filipa su uputile i neke javne ličnosti : Mladen Jeličić Troko, Branko Đurić Đuro, Laka i Lela, Danijela Vins Bronson, Dragan Marinković Maca i članovi Dubioza Kolektiva-Adis i Almir.

Prisutnima se obratio i otac oboljelog Filipa, te se zahvalio na podrsci. Također, posjetiocima su se obratili: Emir Kovačević ispred Međureligijskog vijeća, Jasmina Bajramović-manager gospodina Isenija, a izložbu je otvorio direktor Gradskog muzeja u Zenici, gospodin Adnadin Jašarević. Voditeljica programa je bila Sedžida Beganović Isaković.
U prilogu pogledajte FOTO GALERIJU

Piše: Dženan Bilajac