Obavijest za srednjoškolske profesore biologije, hemije i fizike


PODIJELI.

Fondacija Obrazovanje u akciji organizuje studijsku posjetu Sloveniji pod nazivom „Nastava prirodnih nauka u slovenskim gimnazijama“od 14.-17. maja 2017. godine. Posjeta je namijenjena profesorima biologije, hemije i fizike koji rade u srednjim školama u BiH.

Svrha studijske posjete je predstavljanje različitih obrazovnih filozofija i metoda koje se primjenjuju u nastavi biologije, hemije i fizike u Sloveniji. Predavači će predstaviti program međunarodne mature (International Baccalaureate Program – IBP) i njegovu primjenu u nacionalnim školama. Radionice će ponuditi primjere praktične nastave, koje učesnici mogu primjeniti u svojim učionicama po povratku.

Učesnici će posjetiti dvije škole, II gimnaziju u Mariboru i Gimnaziju Kranj, prisustvovat će nastavi i dobiti priliku za razmjenu mišljenja i iskustava sa slovenskim kolegama.

Organizator snosi troškove prevoza na relaciji Sarajevo- Zenica-Doboj- Bosanski Brod-Maribor, sa usputnim stajanjima u navedenim gradovima, radi prijema putnika, kao i smještaj i obroke za vrijeme trajanja posjete. Učesnici su dužni sami pokriti troškove prevoza do Sarajeva ili jednog od gore navedenih gradova u kojima će se autobus zaustavljati.

Zainteresovani srednjoškolski profesori biologije, hemije i fizike trebaju poslati popunjen aplikacijski formular i pismo motivacije, kao i datum isteka pasoša na development@uwcim.uwc.org ili faksom na 036 319 926 najkasnije do 26. aprila 2017. godine.

Prijave bez potpune dokumentacije neće se uzeti u razmatranje.

Takođe, pasoš učesnika mora vrijediti najmanje 90 dana od perioda povratka iz jedne od zemalja EU.

Ljubazno Vas molimo da navedenu obavijest proslijedite profesorima Vaše škole.

Program obilaska: Prijavni obrazac studijska posjeta Program Studijska posjeta Maribor – maj 2017

 

 

mreza-mira.net/merak.ba