NOVO u Zenici: Otvorenje ProGame PC & Playstation igraonice


PODIJELI.

Igraonica kreće sa radom za vikend 20. – 21.05. i otvorena je za sve gamere koji mogu potpuno besplatno tokom vikenda da uživaju u posljednjim naslovima iz svijeta gaminga. Radno vrijeme igraonice je od 10 – 22h.

Površina na kojoj se prostire igraonica iznosi 80 m2. Igraonicu čini 10 PC gaming računara, pet Sony Playstation konzola i jedna X-Box konzola sa šest novih televizora dijagonale 43“ Full HD prikazom.

Igraonica može da opsluži preko 24 igrača koji će moći uživati u raznim igrama. Na računarima su instalirani posljednji naslovi kao što su Dota 2, League of Legends, Minecraft, Counter Strike: Global Offensive, Call of Duty, Call of Duty 2, Call of Duty: Advanced Warfare, Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto: San Andreas Multiplayer, Grand Theft Auto V, Unreal Tournament, Command and Conquer Generals: Zero Hour.

Na Playstation konzole su instalirane fudbal simulacije poput cuvenog PES 2014, PES 2016, FIFA 2106, GTA V, Top Spin 4, NBA 2016 i mnogi drug klasici, avanture i pucačine.

Prostor igraonice je prilagođen za sve uzraste jer prosto niko nije imun na količinu zabave koja se postiže kroz upuštanje u gore navedene hit igre, ali ipak su najdominantniji osnovci, srednjoškolci i studenti, odnosno uzrasti od 10 do 30 godina. Idealna je za organizovanje raznih dešavanja kao što su rođendani, gameing dešavanja i sl.

Nalazimo se u centru grada, robna kuća Bosanka – prvi sprat.