Novi spot Haris A. & BalkanEros – “Mala velika”


PODIJELI.

Haris Abdagich i BalkanEros žare i pale ovim podnebljem još od njihovog samog nastanka. Prvi album pod nazivom “Balkan Eros” izdan je 2011. godine i pokupio je simpatije mnogih.
Kako kažu Balkanerosi, nastave li ovim tempom, album će izdati tek 2016. godine jer su im trebale 3 godine da snime pola albuma. Uprkos slabijem eksponiranju i jakoj konkurenciji u muzičkim vodama, bend je, uistinu, uspješan i iza sebe imaju preko stotinu koncerata i nastupa.

Nedavno su nas obradovali novom pjesmom, koja će biti 5. numera na novom albumu. Pjesma nosi naziv “Mala velika” i govori o najvećoj ljubavi Harisa Abdagicha. O kome se to radi, saznati ćete ako pogledate spot do kraja. Kao i sve drugo, BalkanErosi su sami odradili i originalni spot. Posebno značajno za pjesmu je i suradnja sa opernom divom Aidom Čorbadžić, koja je doprinijela da pjesma postane mnogo zvučnija i kvalitetnija, te sa Harisovom sestrom Almom, koja je svoj talenat iznijela u punom sjaju.
Spot je sniman na Kamberovića polju, svega dva dana prije poplave, kada su BalkanErosi uspjeli uhvatiti najljepše kadrove divnog grada Zenice.

Više o BalkanErosima i njihovoj muzici, možete saznati na www.balkaneros.ba
Redakcija merak.ba želi im još mnogo uspjeha u daljem radu

merak.ba