Nova prilika za mlade u Zenici


PODIJELI.

Svečana ceremonija osnivanja Vijeća mladih Općine Zenica, održana je 05.06.2013. godine u prostorijama Velike sale općine Zenica u 11:00h. Važno je spomenuti da su osnivači Vijeća mladih Općine Zenica nevladine organizacije, njih 13, vođene  idejom o boljem i kvalitetnijem životu mladih u gradu Zenica, odlučno i odgovorno pristupile osnivanju ovog Vijeća.

DSC_0639

Na početku ceremonije, prisutnima se obratio Zijad Softić, Šef službe za društvene djelatnosti općine Zenica. Gospodin Softić  se osvrnuo na prethodna dostignuća  općine u oblastima obrazovanja, kulture i sporta. Najavio je planove za adaptaciju i izgradnju ragbi stadiona, kao i renoviranje otvorenih bazena u naselju Crkvice. Na kraju svog obraćanja gospodin Softić poručuje ovom Vijeću sve najbolje uz konstataciju da općina stoji na raspolaganju za svaku predstojeću inicijativu.

Predsjednik Vijeća mladih općine Zenica, Ernad Bihorac, koji je ujedno i generalni sekretar organizacije „Naša djeca“ Zenica kaže: „ Za loš položaj mladih u ovom gradu nije kriva gospoda iz općine nego mi sami zato što ne zahtjevamo i ne borimo se za bolje uvjete.“  Potpredsjednik  Vijeća mladih je Safet Kubat, predsjednica Skupštine je Fikreta Saliyi Fejzić,  dok je za sekretara Vijeća mladih općine Zenica izabran Adi Salčinović.

DSC_0651

Vijeće mladih ima obavezu djelovanja na jačanju uključenja mladih u društveni život zajednice i njihovom informiranju. Bez obzira na mnogobrojne akcije koje prave pojedinci ovog grada, kao što su osnivanja raznih vijeća i drugo, sve pada u vodu ukoliko se svi ne aktiviramo. Budite primjer drugima, imajte svoj glas, učinite nešto.

Piše: L.Č.