Nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju!


PODIJELI.

Građani i građanke Bosne i Hercegovine nominirajući za nagradu DOBRO za filantropiju i ove godine imaju priliku javno zahvaliti svim osobama i kompanijama koje su uvijek spremne pomoći i koje brinu o dugoročnom napretku društva. Nominacije su otvorene putem web-stranice www.dobro.mozaik.ba. Proces nominiranja traje svega tri minute, a formular je moguće poslati i putem pošte.

Potreba za sistemskom brigom o zajednici nikada nije bila veća. Loša socijalna i ekonomska situacija ujedno znače veću potrebu za razvojnim projektima koji donose dugoročnu korist. U našoj zemlji veliki je broj kompanija i osoba koje svakodnevnim zalaganjem doprinose poboljšanju situacije u društvu. Ovogodišnja nagrada DOBRO za filantropiju, kao i prethodne, želi predstaviti bh. javnosti jedan krug dobrote, i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, za kompaniju i to za malu, srednju i veliku kompaniju te za osobu koja se posebno ističe po filantropskim davanjima. Nagradu će dobiti i mladi filantrop ili filantropistica te jedna javna ličnost.

Projekt SIGN za održivost, u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada, finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju. Cilj kampanje je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim zalaganjem i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, utječući tako na poboljšanje kvaliteta života bh. društva.

Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno Dobro u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga i u 2015. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja.

Nominacije su otvorene do 30. septembra, a svečana dodjela nagrada održat će se u novembru.

Zahvalite se solidarnim i odgovornim osobama i kompanija, jer Dobro je biti dobar!