Nije san već java, BiH u Brazilu istina je prava!


PODIJELI.

Večeras evo, već svi znaju da su naši “BH zmajevi” na čelu sa Safetom Sušićem pobjedom nad domaćom reprezentacijom Litvanije 1:0, odnosno golom Vedada Ibiševića u 68. minuti, osigurali direktni plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine., gdje uz BiH, ima mjesta samo za još 31 najbolju selekciju na svijetu. Ovo je noć za pamćenje, u ovoj noći piše se historija BiH.

Gotovo 20 godina čekalo se da reprezentacija Bosne i Hercegovine, popularni “Zmajevi”, osiguraju nastup na jednom velikom takmičenju. Dolazilo se jako blizu, ali svaki put bi uslijedilo razočarenje. Danska na Koševu (1:1), Srbija u Beogradu (0:1), ona nesretna Francuska u Parizu (opet 1:1, uz poklonjeni penal Galskim pijetlovima), pa dva puta superjaki Portugal u baražu – redom su rušili snove igrača i navijača.

Međutim ovaj put nije isti slučaj! Pobijedili smo! Da, nije san… Uspjeli smo, a time i ovjerili vizu za Brazil! Zaista je ovo nevjerovatna i historijska noć za sve, noć za slavlje, noć kada su naši “zmajevi” pokazali svima da su ponos države. Večeras slavimo, večeras pjevamo: IDEMO U BRAZIL!
U nastavku Vam prenosimo dio atmosfere sa slavlja u našem gradu- “gnijezdu BH zmajeva.”
Foto galeriju možete pogledati na ovom linku

Piše: Adis Kriko