Nejra-sevdah hanumica promovirala CD


PODIJELI.

Kako započeti priču o djevojčici koja  je uspjela učiniti ono što ni mnogo stariji od nje nisu i pitanje je da li će ikada, smoći toliko snage i volje.Ona danas ima 11 godina a rad na svom prvom CD-u je započela sa deset. I to ne bilo kakvom CD-u nego onom sa pravim bosanskim sevdalinkama. Svima je već poznato da je izvođenje sevdalinki zasigurno jedna od najzahtjevnijih tehnika u pjevanju. Ali mala vesela djevojčica sa puno šarma, uvijek nasmijana osvaja sva srca gdje god se pojavi, i ne plaši se da zapjeva sevdalinku – eto takva je naša mala Nejra Brka.

Sinoć je u prepunom atriju MIZ u Tešnju, Nejra imala promociju svog prvjenca. Nekako se sve uklopilo, od ambijenta, preko sevdaha do emocija. A taj sevdah već svima dobro znan i ne može drugačije nego s emocijama. Samo ta stara bosanska pjesma natjera srce da zatreperi, dušu da oživi a tako je bilo i ovaj put. Uz neprikosnovene doajene bh.sevdaha Ljubicu Berak I Seju Pitića koji su došli kako bi podržali Nejru na njen veliki dan, pjesme nije nedostajalo. Tako su prisutne svojim izvođenjem počastili: solisti OA Tešanj, Elma Hadžić, Melika Moranjkić, Ljubica Berak, Sejo Pitić i Džavid Pamuković. Specijalni gost je ovaj put stigao iz Srbije a riječ je o Bobanu Živkoviću, dječaku od 14 godina koji svira harmoniku, a koji je prisutne oduševio svojim izvođenjem bosanskih sevdalinki.

Na licu Nejre je čitavu noć blistao osmjeh a svoj CD je predstavila naslovnom pjesmom “Budite mi svi veseli”, inače ovu pjesmu je napisao i komponovao Damir Galijašević, koji je inspiraciju pronašao u Nejrinoj upornosti da istraje na putu očuvanja sevdalinke. Poseban šarm cijeloj promociji je dao voditelj Enver Šadinlija.

Riječi pohvale za Nejru ali i njene roditelje dolazile su od svih promotora CD-a. Vama preporučujemo da sebi nabavite jedan primjerak CD-a koji je sada već u prodaji i poslušate najmlađu interpretatorku sevdalinki ikada.

Piše:Rifa Vilašević
zosradio/merak.ba