Nedelja Crvenog križa (FOTO)


PODIJELI.

Crveni križ Općine Zenica je u nedjelju, 11. maja, organizovao jednodnevni izlet na Bistričak za korisnike Dnevnog centra za stara lica. Sunčano vrijeme i pozitivna energija učinili su ovaj dan nezaboravnim. Zajedno sa mladim volonterima, korisnici Centra su uživali na majskom suncu i razmijenjivali svoja iskustva i znanja. Društvene igre, šetnja na čistom zraku, te dobro raspoloženje doprinjeli su još većoj zabavi. Izlet je takodje nosio sa sobom i nova prijateljstva i zbližavanje mladih volontera i starijih korisnika. Mladi su od starijih imali štošta da nauče, jednako kao što su stariji učili od mladih. Cilje projekta Crvenog križa “Starost može biti drugačija” i jeste da se stari osjete poželjnima u društvu omladine i da im pokažu da nisu sami, te da si star samo onoliko koliko se starim osjećaš. Sve je u našem duhu i volji!

Kako to inače biva, sve što je lijepo kratko traje. Tako se i izlet završio ali je svako od njih ponio sa sobom osmijeh na licu i mnogo novih znanja i sa radošću se čeka naredni susret.

Izlet je organizovan u sklopu  Nedjelje Crvenog križa koja traje od 8. do 15. maja. Pored izleta, Crveni križ je Nedjelju obilježio i besplatnim mjerenjem pritiska i šećera na Trgu Alije Izetbegovića i u Orahovici, te distribucijom markica. Međunarodni dan Crvenog križa (08.05.) obilježava se u preko dvjesto zemalja svijeta pod sloganom “Moja priča o Crvenom križu”. Te su priče uvijek lične i služe da postaknu druge mlade na solidarnost i pomaganje drugima.

Priključite se i Vi! Možda baš vaša priča nekoga pokrene da čini dobro!

Piše: Ajla Šabić