Naše ljubičice


PODIJELI.

„Ako imaš mnogo, daj od svog bogatstva, a ako imaš malo, daj od svog srca.“
Iako je zvanično osnovano 30.07.2012. godine, UM „Ljubičica“ je počelo sa radom u februaru iste godine. Za veoma kratko vrijeme ostvarilo je uspjeh vrijedan pohvale što nas je podstaklo da ih upoznamo i saznamo nešto više o njihovim aktivnostima.
Glavna aktivnost udruženja je prikupljanje članarina na osnovu kojih posjećuju socijalno ugrožene porodice i time unose radost u njihove domove. Pored osnovne aktivnosti, udruženje se bavi i prikupljanjem sredstava za oboljele sugrađane kroz različite aktivnosti, kao što su: akcije šišanja, iftar, ulični bazari, bazari u shopping centru „Džananović“, zumba, koncert, itd. Do sada su prikupili oko 30.000 KM, a od toga oko 15.000 KM za Mevludina Smriku koji se uspješno vratio sa liječenja.
Tokom razgovora sa članicama udruženja otkrili smo kako su došle na ideju da osnuju udruženje i odakle baš naziv „ljubičica“. Također, saznali smo sve o njihovim aktivnostima, te kako su uspjele za kratko vrijeme ostvariti veliki uspjeh.
Ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane sugrađane da im se jave ukoliko žele postati članovi udruženja, volontirati i družiti se sa njima, te na taj način razvijati humanu svijest.

Piše: S.T.