Najuspješniji student


PODIJELI.

Zeničani u Timu: Vedran Izić (prvi red, drugi s lijeva), Azra Adilović (prvi red, treća s lijeva) i Armen Tatarević (drugi red, treći s lijeva).
Vedran Izić je jedan od najuspješnijih mladih Zeničana na Sveučilištu „Vitez“ Travnik

Vedran, dijete šehida, dobio je mogućnost stipendiranja, odnosno besplatno školovanje. Ovaj momak je to opravdao svojim nevjerovatnim znanjem, uspjehom i trudom.
Vedran Izić je rođen 17.4.1991. godine. U Zenici je završio Ekonomsku školu, a bio je i državni viceprvak iz knjigovodstva za srednje škole. Svoju ljubav prema ekonomiji je nastavio, pa je tako i upisao Fakultet poslovne ekonomije na Sveučilištu „Vitez“ Travnik. Kroz Asocijacije naprednih studenata (ANSA) učestvovao je na mnogim regionalnim i međunarodnim takmičenjima. ANSA postoji samo dvije godine, a već je prepoznatljiva i nalazi se u samom vrhu. To mogu potvrditi rezultati kao što su: 1. mjesto na Ekonomijadi u Rovinju, 2. mjesto na Ekonomijadu i Vitezu, 3. mjesto na Menadžerijadi u Budvi, 2. mjesto u Beogradu i još mnogobrojna takmičenja i nagrade. Vedran je već sa 21 godinom diplomirao na Fakultetu poslovne ekonomije sa prosjekom 9,6. Vedran je diplomirao na temu: Interna revizija – pojam, značaj i uloga sa aspekta poreskih obaveza. Temu je izabrao jer ima mogućnost da postane certificirani računovođa, ali i revizor. Sada je na master studiju. Nastavio je da gradi karijeru na ovom Sveučilištu, jer mu Sveučilište pruža priliku da počne raditi kao asistent.
Međutim, ovo nije jedini uspjeh mladog Zeničanina. Vedran je i aktivan član Ragbi reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ragbiju je već deset godina.
Ono što je još važno je to da u aprilu učestvuje na Svjetskom prvenstvu u rješavanju studije slučaja BBICC (Belgrade Business International Case Competition) u konkurenciji 12 najboljih svjetskih Univerziteta. Vedranove kolege u timu su Azra Adilović i Armen Tatarević. Takmičenje će se održati na engleskom jeziku, ali mladi Zeničani smatraju da se mogu plasirati među prva tri Univerziteta. Vježbaju i uče naporno, te tako imaju tri puta sedmično treninge i riješe sedmično po nekoliko problema iz prakse.

Piše: Delila Suljić