Najava: Premijera predstave “122”


PODIJELI.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Bosansko narodno pozorište Zenica u srijedu 27.11.2013. u 19 sati, realizovat će premijernu izvedbu zajedničkog teatarskog projekta za djecu i mlade „122“.

“122” predstava je koja je rađena u režiji Miroljuba Mijatovića, a u njoj igraju mladi polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene u okviru koje se producira predstava, te koja je nastala u okviru šireg  projekta Teatra pozitivnih poruka i aktivnosti MUP-a ZDK- “Policija u zajednici”. Ovom predstavom BNP Zenica daje svoj doprinos kontinuiranoj edukaciji djece o bezbjednosti u saobraćaju i o saobraćajnoj kulturi. Premijera se održava u povodu Međunarodnog dana dramskog odgoja.

slika2

Posljednjih nekoliko predstava koje BNP Zenica realizira u saradnji sa lokalnom zajednicom i sa vladinim i nevladinim organizacijama dokaz su kako se edukacijom, kroz pozorišnu igru, može govoriti o značajnim pitanjima koja prate odrastanje i sazrijevanje djece i omladine.

slika3

Ovo je druga premijera Dječije scene u okviru 64. pozorišne sezone, a četvrta u okviru ovosezonske produkcije BNP-a Zenica. Nakon ove premijere BNP Zenica i DOL scena realizirat će drugu po redu bosanskohercegovačku Smotru dramskog stvaralaštva za djecu i mlade sa posebnim potrebama, koja će biti održana 1. decembra, u povodu Svjetskog dana osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.

Pripremio: Adis Kriko