Na Pola Puta Lige za Prvaka – III Kolo


PODIJELI.

Liga se nastavlja odigravanjem trećeg kola lige za prvaka na centralnom terenu zeničke arene. Nakon produženog odmora, zbog pomjeranja kola sa nedjelje na srijedu 25. Maj, pojedine ekipe će imati priliku da možda već u ovom kolu ovjere svoj plasman u final 8 i tako dođu na korak do osvajanja četvrte sezone. U nastavku ćemo proći kroz najavljene utakmice trećeg kola i tako pružiti uvid u okršaje koji nas očekuju za nekoliko dana.

Lokvine 2 – Obrenovci  //  Grupa A  //  #LO2OBR  //  16:00

Treće kolo otvaraju dvije ekipe koje se takmiče u okviru grupe A. Naizgled je ovaj duel bez nekog naboja ali, pogledom na tabelu u potpunosti dobijamo drugačiju sliku. Ove dvije ekipe se nalaze na posljednja dva mjesta u grupi te je vjerovatno ovo utakmica koja odlučuje priključak u borbi za 4. mjesto koje vodi u narednu fazu final 8. Obrenovci se nalaze u za mali stepen povoljnijoj situaciji jer imaju jedan bod više od ekipe Lokvine 2. Pobjedom bi Obrenovci, uz kiks Imama, došli na 4. mjesto i tako uzeli kontrolu nad svojim plasmanom. Ono što Obrenovce može ohrabriti je činjenica da Imami igraju protiv Tišine koja je rutinski pobijedila Obrenovce u prošlom kolu. Sa druge strane Lokvine 2 također “navijaju” za kiks ekipe zeničkih Imama jer bi povoljnim rezultatom protiv Obrenovaca imali isti broj bodova kao i Imami.

Pridražići – Ensar  //  Grupa B  //  #PRIENS  //  16:30

Prvi susret iz grupe B igraju ekipe Pridražići i Ensar. Nakon ovog susreta najmanje jedna od ove dvije ekipe će osvojiti i prve bodove u ovoj fazi. Nakon podizanja forme u finišu prvog dijela, mnogi su prognozirali da će Ensar startati sa boljim saldom međutim dva poraza ih još uvijek ne udaljavaju od plasmana u final 8 što također važi i za Pridražiće. Obje ekipe će pobjedom ciljati stizanje Donje Gračanice koja je neriješenim rezultatom u prvom kolu lige za prvaka protiv Gorice znatno zakomplikovala svoje izglede za bezbrižan završetak lige za prvaka. Ensar je u prošlom kolu upravo poražen od Donje Gračanice a već u ovom kolu sa tri boda iz ovog susreta i nadom da će Varošište uraditi istu stvar sa D. Gračanicom može doći na korak do četvrtog mjesta.

clanakslika3

tribina zeničke arene tokom odigravanja kola
Gornja Gračanica – Pojske  //  Grupa A  //  #GGRPOJ  //  17:00

Istinski okršaj dvije ekipe koje se nalaze na vrhu grupe A nas očekuje u 17:00 između Gornje Gračanice i Pojska. Nakon lošijeg starta G. Gračanica se uspjela domoći pozicije koja vodi u ligu za prvaka i tako ostati ozbiljan pretendent za prvaka lige što dokazuje trenutni poredak, sa druge strane Pojske su svojim uvjerljivim pobjedama i protiv najnezgodnijih ekipa postavile sebe kao jednu stabilnu i jaku ekipu koja ima volju i kvalitet da cilja na najviša mjesta u završnici. Blaga uloga favorita je ovaj put na ekipi Pojske što G. Gračanica u neku ruku može i da iskoristi prebacivši pritisak pobjede na protivnika. Eventualni neriješen rezultat u konačnici ne bi odgovarao niti jednoj od ekipa jer bi podjela bodova otvorila vrata na eventualne skokove ekipa koje su trenutno plasirane ispod ove dvije ekipe a u prvom redu branioca naslova Tišine i nezgodne ekipe Imama. Očekuje nas rovovska borba u ovom susretu gdje u slučaju ranog vodstva bilo koje ekipe nama gledaocima donosi sjajan meč sa mnogo golova.

Tišina – Imami  //  Grupa A  //  #TISIMA  //  17:30

Nakon susreta ekipa koje se nalaze na prva dva mjesta u grupi A, očekuje nas i susret između ekipa koje su plasirane na trećem odnosno četvrtom mjestu i to između ekipa Tišina i Imami. Jasno je da će pobjednik ovog susreta imati velike šanse da se plasira u final 8 što je samo po sebi dovoljan motiv za pobjedu u ovom susretu. Ako gledamo prošlo kolo, Tišina je u boljoj poziciji jer su u jednoj tvrdoj utakmici protiv mladih i rastrčanih mladića iz Obrenovaca uspjeli zabilježiti značajnu pobjedu od 0:2 dok su Imami ubilježili ubjedljiv poraz protiv ekipe Gornja Gračanica koja ih je torpedirala sa ubjedljivih 0:5. Tišina će se osloniti na golgeterske sposobnosti mladog Hamzića dok Imami i pored sjajnog kolektiva nade polažu u do sada nemilosrdnog golgetera Ahmeda Hrustića.

top clanak

detalj sa odigravanja kola u zeničkoj areni
Donja Gračanica – Varošište  //  Grupa B  //  #DGRVAR  //  18:00

Utakmica grupe B između ekipa Donje Gračanice i Varošišta može skoro pa i teoretski odlučiti o prvoj ekipi koja će se plasirati u final 8. Varošište sa 6 bodova sjede na čelu grupe B dok je D. Gračanica na dobroj trećoj poziciji sa 4 osvojena boda. Ako uzmemo da su u prvom kolu remizirali sa Goricom, D. Gračanica ovaj susret vidi kao priliku da se vrate staze dobrih igara i tako učine ovu grupu još zanimljivijom. Varošište je lakše nego očekivano u prvom kolu savladalo Pridražiće a na žalost svih prisutnih u prošlom kolu su imali “lagan” posao jer je susret protiv Gorice zabilježen službenim rezultatom u korist Pridražića. Da li će susret manje u nogama imati uticaj na ove momke ostaje da se vidi u ovom kolu dok D. Gračanica može tražiti svoju priliku u pritisku koji će imati ekipa Pridražića da zabilježi pobjedu i tako se najvjerovatnije plasira u final 8.

Gorica – Gornja Zenica  //  Grupa B  //  #GORGZE  //  18:30

Posljednji meć trećeg kola igraju ekipe Gorica i Gornja Zenica koje se takmiče u okviru grupe B lige za prvaka. Uprkos dobroj igri i neriješenom rezultatu protiv jake ekipe D. Gračanice, Gorica u ovom susretu mora prepustiti ulogu favorita mladićima iz ekipe Gornja Zenica koja uvjerljivim igrama, možemo slobodno reći, od početka lige cilja da postane novi prvak Omladinske malonogometne džematske lige. Gornja Zenica bi ovom pobjedom skoro i teoretski osigurala plasman u final 8 dalje se borivši za povoljnije mjesto u toj fazi. Gorici trebaju tri boda iz ovog susreta da bi barem malo održli nade za plasman u sljedeću fazu.

Kao što ste mogli pročitati u ovom kolu nas očekuje nekoliko fantastičnih okršaja uz uvijek dobar futsal u zeničkoj areni. Nastavite nas pratiti na društvenim mrežama facebook i twitter, a također ne zaboravite na glasanje za derbi kola svakog kola lige za prvaka. Posjetite nas u srijedu 25.5.2016. od 16:00 kada je na programu početak prve utakmice trećeg kola, ulaz je slobodan.