Mostovi prijateljstva iz Zenice posjetili Bihać i Bužim


PODIJELI.

Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica su u subotu, 22.2.2014. godine posjetili općine Bužim i Bihać, te se u okviru obilježavanja Dana općine Bužim i dana općine Bihać su se predstavili sa sljedećim aktivnostima; izložbom fotografija novinske agencije Anadolija “20 godina od dolaska turske vojne misije u BiH’, promocijom knjige “Recep Tayyip Erdogan-Rađanje lidera”, i kulturno-zabavnim programom “Večer turske i bosanske muzike”.

Promotori knjige bili su prof. dr. Džemaludin Latić, prof. dr. sc. Redžo Čaušević i direktor izdavačke kuće “Dobra knjiga” Izedin Šikalo koji su govorili o biografiji lidera koji je kao premijer Republike Turske (Recep Tayyip Erdogan), napravio velike rezultate na polju ekonomije, zapošljavanja, vanjske politike, saradnje sa prijateljskim zemljama, a posebno sa Bosnom i Hercegovinom.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva sa svojim partnerima (KUD Plamen-Zenica i Ansambl Bosnia Folk), u Bihaću je organizovala i tursko-bosansku noć muzike, u kojem je učešće uzelo preko 30 mladih Zeničana i volkalni solisti Aiša Zaimović i Omer Kadrić.

Zajedno sa članovima Asocijacije Mostovi Prijateljstva Zenica, općine Bužim i Bihać su posjetili i direktor novinske agencije Anadolija Omer Cetres, ataše za kulturu i turizam ambasade R. Turske dr. Cengiz Ajdin i predstavnici Turske vojne misije u BiH.

Sa predstavnicima općinskih institucija dogovorene su aktivnosti na uspostavljanju još kvalitetnije saradnje sa Mostovima Prijateljstva. Do sada su članovi Mostova svoje aktivnosti predstavili u devet bosanskohercegovačkih gradova, i tu nije kraj, jer će uskoro biti realizovano gostovanje u još jednoj općini u BiH.

merak.ba