Mladi u Skupštini ZDK (FOTO)


PODIJELI.

Predstavnici Mreže vijeća učenika srednjih škola sa područja ZDK,  danas su se sastali sa Sretkom Radišićem, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Na sastanku su prisustvovala 34 predstavnika vijeća učenika  i 2 predstavnika OKC-a (Omladinskog komunikativnog centra) iz Banja Luke koji su pokrovitelji i organizatori Vijeća mreže učenika u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine.

Predstavnici mreže vijeća učenika su predsjedavajućem Skupštine i predstavnicima Ministrstva za obrazovanje postavili niz pitanja koja se tiču obrazovne politike, realizacije nastavnih planova i programa, edukacije nastavnika i učeničkog standarda.

Pored predsjedavajućeg Skupštine sa učenicima je razgovarao i Senaid Begić, predsjednik Komisije za mlade u Skupštini ZDK jer je između mreže vijeća učenika i ove skupštinske komisije uspostavljena saradnja.

Sastanak je potaknut od strane Mreže vijeća učenika ZDK, Udruženja „ZORA“ i Komisije za mlade ZDK.  Srednjoškolci su postavljali mnoga pitanja, zanimalo  ih je da li se šta poduzima po pitanju obaveznog srednjoškolskog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu, te kako se raspolaže budžetom namjenjenim u ove svrhe i detaljna razrada nastavnih planova i programa.

U prilogu pogledajte fotogaleriju Armina Šestića

merak.ba