Mladi Bugojanac čuvar sevdaha


PODIJELI.

U vrijeme kad smo svjedoci svakodnevnih novih nada i zvjezda rijetki su ipak oni koji su svoju karijeru usmjerili na očuvanje tradicije naše zemlje. Sevdah je rijetko popularan među mladima , i često mnogi mladi smatraju da je sevdah samo ¨ muzika za starije¨.

Mladi Mirza Šečić iz Bugojna primjer je kako mladi mogu na uspješan naćin da se bave promocijom sevdaha te njegovanjem ove tradicije kod mladih. Na nedavno održanoj manifestaciji ¨Prvi glas sevdaha¨ Mirza je osvojio 2 mjesto po televoltingu što je bio vjetar u leđa ovom raspjevanom bugojancu. Mirza je snimio svoj prvi cd sa 11 prelijepi sevdalinki u muzičkom studio OKY u Bugojnu a na cd-a su se našle prelijepe sevdalinke no ovog puta u interpretaciji bugojanca.

U razgovoru za naš portal Mirza ne krije zadovoljstvo novim cd-om te se iskreno nada da će na ovaj naćin dati svoj doprinos za približavanje sevdaha našoj omladini. Veliku zahvalnost za sve u životu dugujem svojoj porodici, Bogu, prijateljima a posebno hvala portalu ekskluziva.ba koji podržava mlade da ostvare svoje ciljeve.

merak.ba