Na mladima svijet ostaje


PODIJELI.

Dženita Dženy Zekić je RnB, pop pjevačica i tekstopisac. Rođena je 31. Januara 1987. godine u Trebinju. Djetinjstvo je provela u Dubrovniku i Gackom gdje je živjela do svoje pete godine. Zbog rata u Bosni i Hercegovini, njena porodica i ona su bili prisiljeni da 1993. godine napuste svoj dom i presele se u Švedsku. U muzičkoj školi je naučila svirati bubnjeve, klavir, gitaru i druge muzičke instrumente.
Dženita je trenutno takmičar šeste sezone ZMBT showa Hayat televizije.
Odrasla sam uz muziku i pjesmu, to je oduvijek bilo moja ljubav,  od malih nogu sam shvatila da su muzika i pjesma dio mene.
Čime se baviš osim pjevanjem?
Bavim se informatikom, završila sam i fakultet informacionih tehnologija.
Da li si ranije učestvovala na nekom od sličnih takmičenja? Nisam, ovo je prvi put da se takmičim na ovaj način. Zašto si se prijavila na ZMBT?
Rad sa muzikom je moj san i ostvarenje tog sna je prvi razlog mog prijavljivanja na ovaj show. Drugi razlog je želja za velikim i lijepim iskustvom kojeg ću imati priliku ovdje steći.
Da li ćeš ostati vjerna svom stilu pjevanja i u ZMBT?
Uvijek će da bude Dženy style! Došla sam u ZMBT show da pokažem sebe i samo sebe, onakvu kakva jesam, bez ikakve glume. Ja sam uvijek ja u bilo kojoj situaciji.
Koji žanr muzike najviše slušaš i pjevaš?
Slušam sve, ovisno o raspoloženju. Dobra i kvalitetna muzika se prepoznaje, neovisno o žanru. Može mi prijati Mozart isto kao pjesme od Rihanne, Joksimovića ili bilo koga drugog.
Šta jedna zvijezda treba da ima?
Talent koji reprrezentira unikantnu i zanimljivu ličnost koja se razlikuje od drugih, veliko srce i nesto sto svi zaboravljaju kada dobiju ovo pitanje, ali po meni jedno od najbitnijih stvari koje jedna zvijezda treba da ima: obje noge na zemlji!
Ko su tvoji muzički idoli, ko te inspiriše?
Odrasla sam uz Mariah Carey i Christinu Aguileru, ali volim da slušam i Rihannu, Beyonce, Jessie J. Od pjevača sa Balkana mi se uvijek dopadao glas Željka Joksimovića i naravno, moj idol Toše Proeski. Ljeto 2013. sam provela uz pjesme od Miligrama. Lista je duga, teško je nabrojati sve. Znamo da iza sebe imaš snimljenu pjesmu „Kad zvona zazvone“ kao i spot za istu.
Da li imaš u planu da snimiš još neku pjesmu?
Ako Bog da, to je i cilj onoga što želim da radim u svojoj karijeri – da pravim nove pjesme, spotove i sve što ide uz to sve. Želim da ostavim jeda lijep trag iza sebe.
Da li je muzika tvoja jedina ljubav ili postoji još neko ko ti je uzeo srce?
Trenutno muzika vlada mojim srcem ali nikada se ne zna sta budućnost priprema za nas i na drugim poljima. Koju poruku šalješ čitaocima merak.ba magazina?
Uvijek budite ono što jeste i ne dajte nikome da vam bude prepreka na putu prema vašem cilju, ostvarenju vašeg sna… I, naravno, glasajte za mene u ZMBT! Hvala svima, od srca, na dosadašnjoj podršci, znači mi više nego što možete zamisliti!

Piše: Izet Čišić