Održana promocija knjiga “Kad dođe čas” i “Ima jedna zemlja”


PODIJELI.

“Kako tokom godina gledamo od knjige do knjige, od slike do slike, tako shvatamo: jedan dobar slikar ne zadržava se samo na tome da svojim čudima zauzme mjesto u našem umu nego na kraju mijenja i panoramu našeg sjećanja. A proniknu li nam vještina nekog slikara i njegove slike jednom toliko u dušu, tada nastaje jedno mjerilo za ljepotu čitavog svijeta.”- Orhan Pamuk 

Možemo reći da, jedan autor svojom knjigom čini čuda; a svoje su nam “čudesne moći” sinoć (31.10.'13. g.) u BZK ”Preporod” prikazali Besim Spahić i Taib Spahić . Naime, radi se o promociji knjiga u organizaciji Opće biblioteke u Zenici i BZK “Preporod” u sklopu manifestacije “Mjesec knjige 2013.”  Knjiga Besima Spahića ”Ima jedna zemlja” je poetsko-prozna zbirka, a knjiga Taiba Spahića ”Kad dođe čas” poetska je zbirka. Besim Spahić u svojoj knjizi ”Ima jedna zemlja” priča o našoj divnoj zemlji i spominje tri blaga koja je čine: stećci, sevdalinke i vez. Taib Spahić u svojoj knjizi ”Kad dođe čas” opisuje život u današnjem svijetu. Ona je zapravo, nevjerovatna  asocijativna reakcija na brojne mogućnosti odnosno nemogućnosti življenja u današnjem egzistencijalnom svijetu. Autor je  istakao da se osjeća dužnim izreći svoj stav o svemu što utiče na čovjekov život. Otkrio nam je da se ljubav prema književnosti rodila još dok je bio srednjoškolac.

Ostali gosti promocije bili su: Željko Grahovac, Sejida Čehajić, Midhat Kasap, Gradimir Gojer, Kemal Mahmutefendić, Faruk Kadrić, te Zanin Berbić.

U nastavku Vam prenosimo GALERIJU SLIKA s promocije, koje je zabilježio Adi Salčinović.

Piše: Merjem El Haj Ahmad