MentoRING program


PODIJELI.

– U sklopu mentoRING programa, tokom 2012. i 2013. godine, 231 mentorica svijeta biznisa, nevladinog sektora, vlasti, medija i obrazovanja je aktivno sudjelovala u razvoju karijere i osnaživanja 305 žena – studentica, nezaposlenih i žena u procesu poslovnog usavršavanja. MentoRING program je jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH koji je tokom protekle dvije godine oformio mrežu žena iz cijele BiH.

Promovirajući žensku solidarnost, kroz poslovno okruženje, privatne kontakte, neformalna druženja, mentorsku šetnju te edukativne radionice, uspješne žene pomažu mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) nastavlja sa aktivnostima osnaživanja žena kroz mentoRING program 2014. Ove godine sve zainteresirane žene mogu se prijaviti za mentoRING program putem online formulara na www.mentoring.ba. Također, pokrenuta je i facebook grupa “Najmoćnije žene BiH”, koja do sada broji preko 3500 žena iz cijele BiH.

Pozivamo sve punoljetne žene iz BiH koje žele priliku za učenje i napredak u karijeri te žene liderice da se prijave za mentoRING program do 28. februara 2014. godine. Provedite jedan dan, sedmicu ili duži period  kao mentorica koja će svoje znanje prenijeti na mladu ženu ili kao korisnica programa koja će učiti od najuspješnijih žena BiH.

Ove godine planirane su radionice u kojima će mentorice i korisnice Programa međusobno dijeliti znanje, a posebna pažnja biće usmjerena na korištenje novih tehnologija u poslovne svrhe.

 

Za više informacija posjetite: www.mentoring.ba,

ili facebook stranicu Najmoćnije žene Bosne i Hercegovine, ili se javite putem

e-mail adrese: mentoring@mentoring.ba<mailto:mentoring@mentoring.ba>.

 

Merak.ba