Memoari porodice Milić


PODIJELI.

Memoari porodice Milić, porodična TV serija u produkciji nekadašnje Televizije Sarajevo, snimana je i prikazivana 1990. godine, a tema su bili događaji iz svakidašnjeg života. Ukupno je snimljeno 20 epizoda u trajanju od 25 minuta.

Ulogu ‘glave porodice’, Milana Milića, tumačio je poznati bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Ostale glavne uloge igrali su Etela Pardo kao Milanova žena Ana, te Miloš Stojanović i Olivera Rajak kao njihova djeca Saša i Tanja. U seriji je bitan lik i komšinica Mara koju je igrala Ines Fančović.

Tanja je najmlađi član porodice i ona piše memoare o njihovom životu, a za ljubimca ima zlatnu ribicu Karolinu sa kojom svakodnevno razgovara. Karolini je glas posuđivala Sabrina Sadiković.

Memoari porodice Milić ove godine će napuniti 24 godine od prvog prikazivanja, a generacije djece koja su danas odrasli ljudi još uvijek se rado sjećaju porodice čiji su nas doživljaji skoro svakodnevno zabavljali.

Scenario je napisala Maja Đurić, a režiju je potpisao Sulejman Kupusović.

Gdje su danas Milići?

Zijah Sokolović, koji je glumio ‘glavu porodice’, danas živi i radi na relaciji Sarajevo – Beograd – Zagreb i našoj publici je dobro poznat. Međutim, ostale ‘članove obitelji’ nemamo baš priliku vidjeti svakodnevno.

Etela Pardo, ‘mama Ana’, danas živi u Londonu i prema riječima redatelja Sulejmana Kupusovića, ne bavi se glumom. Prema profilu na IMDB –u, glumila je u nekoliko filmova, među kojima je i Zločin i Kazna iz 1998. godine.

Miloš Stojanović je početkom rata otišao u Srbiju. Tamo je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Novom Sadu, a 2007. godine režirao je film Šaban – dokumentarac o najvećem romskom glazbeniku današnjice, Šabanu Bajramoviću.

O Oliveri Rajak malo toga se zna, navodno, živi u Sjedinjenim Američkim Državama i udata je.

Merak.ba

radiosarajevo