Međunarodna sedmica mira


PODIJELI.

Povodom „Međunarodne sedmice mira“, Aktiv direkotora osnovnih škola Zenica, na čelu sa gospodinom Mevludinom Gazijom, organizovao je manifestaciju na kojoj je učestvovalo 17 škola sa područja Zenice i okoline. Ova svečana manifestacija, koja je trajala nepuna 3 sata, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Građani su bili prijatno iznenađeni i pomno su popratili ovaj zabavni fest.

Svaka škola je ponudila svoje nabolje tačke, neki su plesali, neki pjevali,a drugi glumili. Manifestacija je imala dobar odziv, a da su se svi dobro zabavili govori činjenica da mnogi nisu odolili, a da ne zapjevaju na neke pjesme kao što je to „Reci Bosno ljubavi“ koju je izvodio hor Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ ili da čak ne zapleše uz „Narodno kolo“ koje su izvodile folklorne grupe: Osnovne škole „Alija Nametak“, „Enver Čolaković“, „ Edhem Mulabdić“ i „Hasan Kikić“.  Došli smo do informacije da su učenici iz Osnovne škole „Miroslav Krleža“ imali privilegiju da pjevaju pjesmu „ Za bolje sutra“ na originalnu matricu, koja je bila poklon od gospodina Damira Čardžića, autora ove pjesme. Velike simpatije su pokupili mališani iz Osnovne škole „Meša Selimović“, gdje je cijelo odjeljenje I-2, obučeno u male klaunove izvelo plesnu tačku uz pjesmicu „Kiki klaun“. Zabavnim igrokazima su nas počastili učenici Osnovne škole „Hamza Humo“  i „Aleksa Šantić“.

Po završetku manifestacije, njeni učesnici su nastavili druženje u jako lijepom raspoloženju, tako da se pjesma čula i dugo nakon što se bina razmontirala.

Piše: L.Č.