Marš za kisik


PODIJELI.

22.12.2013. Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO Zenica, ogranizovalo je izlet na Smetove pod nazivom „Marš za kisik“ za sve svoje Zeničane koji  su željeli „pobjeći“ iz svoje zagađene okoline, uživati u prirodi te družiti se sa svojim sugrađanima. Na marš se odazvalo oko 80 Zeničana, a sami organizatori; na čelu sa Amelom Selimovićem i Afanom Abazovićem su zadovoljni odzivom, iako naglašavaju da je mogao biti i bolji.

Družba se okupila ispred Turske česme i oko 7 sati laganom šetnjom krenula ka Smetovima. Da je družina bila raznolika, govori podatak da je najstariji učesnik marša bio 77-godišnji Zeničanin koji redovno ide na ovakve izlete, a najmlađi, odnosno najmlađe, izviđačice od 14 godina. Svoje vrijeme na Smetovima, Zeničani su iskoristili šetajući, uživajući u prirodi, te ispijajući tople napitke i sunčajući se na čistom zraku daleko od, smogom prekrivene, Zenice.

Mi se nadamo da će ovakva akcija potaknuti još Zeničana da ostave svoje automobile i šetajući obiđu zeničke planine, a Udruženju VEDRO, sve najbolje u daljnjem radu.

Piše: Nino Mujkić