Manifestacija “U susret proljeću” u organizaciji UG “Učitelj bez granica”


PODIJELI.

Dana  25.03.2016. održana je manifestacija pod nazivom “U susret proljeću”  u prostorijama udruženja “Učitelj bez granica”. Cilj manifestacije je bio obilježavanje 12 godina postojanja udruženja “Učitelj bez granica” i promocija projekta “Pomoć u učenju“

U udruženju su se okupili članovi udruženja, korisnici – polaznici projekta, te njihovi roditelji uz mnogobrojne goste i prijatelje Udruženja koji su kao i uvijek podržavali njihove aktivnosti.

Voditeljica programa, gospođa Sedžida Beganović – Isaković. U uvodnom dijelu je pozdravila skup, te zahvalila na dolasku i izdvojenom vremenu, a u kasnijem izlaganju predstavila  aktivnosti udruženja “Učitelj bez granica”.
Predsjednica udruženja “Učitelj bez granica” Hadžira Dračo  se obratila prigodnim govorom te zahvalila na saradnji i pomoći udruženjima koji su im do sad pomagali a to su:
– Forum građana Zenica, te tom prilikom obezbjedio svim prisutnim čimbur,
– Udruženja “Zvijezda” i “Budimo prijatelji”
– Centar za mlade INPUT
– Kantonalno udruženje “Gluhih i nadgluhih”
– Udruženje “BosniaFolk” – koje im je  upriličilo  kulturno – zabavni program uz sviranje i pjevanje sevdalinke

Ujedno je istaknula važnost projekta “Pomoć u učenju” – sve usluge za djecu / korisnike su besplatne, a navedene usluge omogućavaju osobe s invaliditetom, uposlene preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavnje osoba s invaliditetom Sarajevo.
U prilogu pogledajte fotogaleriju i video:

Cilj manifestacije je bio obilježavanje 12 godina postojanja udruženja “Učitelj bez granica”.

Posted by merak.ba on 28. Mart 2016

Merak.ba