Prava mala oaza mira


PODIJELI.

Svaki dan radite, iscrpljeni ste, umorni od ljudi, galame, buke? Pronašli smo za vas pravu malu oazu mira gdje ćete odmoriti i oči i dušu. Bosanski etno restoran „Miris dunja“ će svojim ambijentom sa  tradicionalnim predmetima, starim i po nekoliko stotina godina, učiniti da se osjećate ispunjeno, zadovoljno i romantično. Izazov je za oči, svaki detalj ima svoje značenje i nije tu samo da bi ispunio prostor. Svaka umjetnina živopisno govori o tradiciji Bosne i Hercegovine. Sve odiše nekom neobičnom ljepotom koja vam daje osjećaj lagodnosti, udobnosti i mira. Restoran je popunjen izvornim i autentičnim detaljima i izgleda kao da ništa više ne fali, međutim, sigurno postoji nekolicina predmeta koji će naći svoje mjesto i potpuno se uklopiti u ovaj jedinstveni ambijent. Stara bosanska sećija, jastuci različitih dezena, sofra, šarene ponjave čine ovaj restoran pravim malim muzejom starina Bosne i Hercegovine.

Ništa nije prepušteno slučajnom odabiru, ovdje se pažljivo osmišljavaju i biraju svaki detalj, predmet pa je čak i meni u obliku tarabe, a ne onako kako smo to navikli.  Ovdje ćete se počastiti pravim poslasticama domaće kuhinje posluženim u starim tradicionalnim posudama napravljenim od gline.

Kada sjedite u restoranu, imate osjećaj da ste potpuno izolovani od ostatka svijeta i slobodno uživate u društvu i ambijentu. Uz restoran se veže i prelijepa bašta koja je isto tako u tradicionalnom bosanskom duhu. Iskoristite ove ljetne dane i osjetite ugođaj koji vam pruža bašta i restoran Miris dunja. Uživajte u fotografijama.

Piše: E.S.