Magistrica povijesti zarađuje od svog talenta


PODIJELI.

U današnje vrijeme, u moru nezaposlenih i neaktivnih mladih ljudi, koji leže i čekaju da im s neba padne koja marka, nailazimo na osobu koja je odlučila maksimalno iskoristi svoj dar, dar za umjetnošću, tačnije crtanjem. O čemu se radi saznajte u nastavku.

Maja Gagro, djevojka iz Čitluku, pokrenula je vlastiti biznis, biznis ručne izrade i oslikavanja drvenih ogrlica pod nazivom “Brush&wood” (brush-kist/wood-šuma;drvo). “Brush&wood” se primarno bavi oslikavanjem drvenih ogrlica. Inače, Maja je po profesiji magistar povijesti umjetnosti i filozofije, a hobi oslikavanja drvenih predmeta je duhovno ispunjava, a dodatno puni i njen novčanik. Na naše pitanje o tome gdje pronalazi inspiraciju za svoj rad Maja kaže: „Inspiraciju za oslikavanje ogrlica ponajprije crpim iz plemenskih dekorativnih motiva, detalja s narodnih nošnji različitih kultura, geometrijskih likova, crtani filmova, detalja iz prirode kojih ima napretek (ptice, cvijeće…), te naravno motiva po želji kupaca od kojih svaki ima svoju priču“.

Oslikavanje se većinom vrši temperama i akrilnim bojama jer su najpogodnije za rad, mada ima i onih ogrlica koje su rađene posebno bojama za drvo, a sve su ogrlice u konačnici prelakirane prozirnim lakom za drvo, te im je ispletena končana vezica. Drvo koje se  koristi većinom je kostilino, mada su neke ogrlice izrađene i od orahovog drveta. Posebno se vrši izrada ogrlica od borove kore koje nisu oslikane, već je kora ljepljena tako da stvara neki geometrijski oblik. Ova talentovana umjetnica se ne zaustavlja na oslikavanju drvenih ogrlica. Svoju vještinu prenosi i na druge predmete kao što su namještaj, saksije, drvene kutijice i konzerve koje mogu poslužiti kao saksije ili kao dekorativni elementi uz namještaj u vašem domu.

Rad, novu ponudu i druge usluge “Brush&wood-a” možete pratiti na facebook stranici: https://www.facebook.com/pages/Brushwood/424415744317656. Ono što je pozitivno jeste dostupnost ovih ogrlica koje možete poručiti poštom. Budite sigurni da ćete jednom ovakvom ogrlicom kao poklonom oduševiti svoju prijateljicu ili djevojku. Njihova originalnost je neminovna, odišu energijom i odaju svu ljubav i pažnju s kojom su napravljeni. Ukoliko želite imati jedan ovakav unikatan primjerak informacije pišite u inbox na facebook stranici ili na mail brushewood@gmail.com.

 Piše: L.Č.