Ljubičice u akciji


PODIJELI.

Udruženje mladih „Ljubičica“ je i ove godine obradovalo djecu socijalno ugroženih porodica pred nastupajuću školsku godinu. Prošle godine u augustu mjesecu uspješno su realizovali projekat pod nazivom “ŠKOLSKA GRAJA”. Prilikom realizacije ovog projekta uspjeli su obezbjediti školske torbe, koje su sadržavale kompletan školski pribor, potreban za bezbrižan početak nove školske godine za 17 školaraca, te su  im iste uručili na maloj zabavi, upriličenoj samo za njih.
Neki od Vas su učestvovali prilikom realizacije ovog projekta i dosta su pomogli. I ove godine Ljubičice su prikupljale sredstva od 21.08.2013 do 30.08.2013. Planirale su da obraduju što više školaraca, te da im prirede malu zabavu kao uvertiru za početak nove školske godine, te su u tome i uspjele.

Ljubičice su uspješno realizovale svoj projekat „ŠKOLSKA GRAJA“ 31.08.2013. uz pomoć svojih članova, donatora, prijatelja kao i općine Zenica koja je ove godine podržala kojim su obraodvali 30 učenika sa torbama i školskim priborom. Članice udruženja „Ljubičica“ se zahvaljuju svim dobrim ljudima, i poručuju:

“Ako imas mnogo – daj od svog bogatstva, a ako imaš malo – daj od svog srca…”

Redakcija merak.ba