Ljeto u Biblioteci


PODIJELI.

2006. godine Gradska biblioteka Zenica, uz finansijsku pomoć Općine Zenica, pokreće projekat pod nazivom „Ljeto u biblioteci“ uz određene aktivnosti sa oko 30-tak volontera. Projekat se pokazao uspješnim i postao jednom vrstom tradicije u biblioteci. Građani Zenice su pokazali veliko interesovanje za ovaj projekat kroz učestvovanje u raznim aktivnostima i kursevima poput turskog, njemačkog, engleskog, pa sve do kurseva gitare, informatike, tkanja, kao i plesnih i likovnih sekcija za one najmlađe.
Jedan od partnera ovog projekta je i Američki kutak, koji osim prostorija nudi knjige, časopise kao i pristup internetu svim polaznicima aktivnosti. Ovaj projekat najviše koristi građanima, ali i samim volonterim kojima „Ljeto u biblioteci“ predstavlja jedno iskustvo koje će im pomoći u daljem radu i životu.
Ove godine „Ljeto u biblioteci“ slavi 7 godina aktivnog djelovanja, doduše, sada sa još većom ponudom, većim brojem volontera, čak preko stotinu, a ekipa portala Merak.ba želi Gradskoj biblioteci Zenica, kao i koordinatorima, Slavici Hrnkaš i Harisu Abdagiću, da ovaj projekat nastavi svoje djelovanje kroz još više aktivnosti i volontera.

Piše: Nino Mujkić