Ljetni kamp “Tolerancija kroz učenje engleskog jezika”


PODIJELI.

U nedjelju, 30. juna održana je ceremonija zatvaranja ljetnog kampa “Tolerancija kroz učenje učenje engleskog jezika. Kamp je produžetak pilot-projekta koji je implementiran prošle godine i djelimično ove godine u M.S.S. “Zepče” gdje su učenici koji pohađaju nastavu na dva različita nastavna plana i programa pohađali časove engleskog jezika zajedno.

Projektom “Tolerancija kroz učenje engleskog jezika” željeli smo pružiti priliku učenicima da nauče nešto više o Sjedinjenim Američkim Državama, američkoj kulturi, praznicima, da učenici unaprijede znanje engleskog jezika i po vrh svega toga da se druže. Stil predavanja je američki stil učionice gdje je bilo jako puno interakcije i praktićnog rada. Na ovom kampu učenici će napraviti kratki film na osnovu knjige “Seedfolks” i zadatak im je napraviti scenografiju, pripremiti scene i odglumiti sve to. Na ceremoniji zatvaranja kampa je prezentovan film.

Kamp “Tolerancija kroz učenje engleskog jezika” kreiran je od strane profesorice Alme Pirić, a na projektu su radili i profesori Almin Mesić,Almira Maličbegović, Semir Mutapčić, Saša Tanasići, Luljeta Koshi. Projekat je sponzorisan od strane Američke ambasade u Sarajevu, a implementira ga nevladina organizacija American Councils for International Education.

Piše: Alma Pirić