LGI: Moja mjesna zajednica je COOL!


PODIJELI.

Članovi Centra za mlade INPUT realizuju projekat “MOJA MJESNA ZAJEDNICA JE COOL!” koji je podržan od Instituta za mlade KULT iz Sarajeva u okviru projekta Lokalne građanske incijative – LGI.

Kako istiću iz INPUT-a cilj projekta je da se okupi što više mladih i djece na jedno mjesto i osigura prostor za mlade i djecu. Kako bi se okupljali i realizovali svoje ideje, a time isto bili od koristi i MZ Novo Radakovo tako što bi grupa mladim i djeca vremenom širila svoju pozitivnost i zahvatila čitavu mjesnu zajednicu i bila pozitivan primjer kako za druge MZ tako i za čitav Grada Zenicu.

Ovom inicijativom želimo potaći mlade i djecu za volontiranje i aktivno učešće u lokalnoj zajednici, organizovati različite aktivnosti, oformiti timove i oživjeti mladost u MZ . Također želimo uložiti sav potencijal i resurse koje kao udruženje sa višegodišnjim radom imamo. Želimo organizovati i pokrenuti cijelu MZ, počevši od djece do osoba treće dobi. Ovim aktivnostima ćemo unijeti svježinu i iskoristiti jednim dijelom i prostorije MZ koje a i unajmit dodatni prostor da do postoječeg.Ovim ćemo potaći mlade na iskorištavanje njihovog potencijala, razmjene iskustava, međusobne edukacije i druženja. Imat će priliku da unaprijede svoje znanje i vještine kroz organizaciju različitih radionica, kurseva i sl. Mladi će imati priliku da postanu glavni pokretači svih društvenih pa i sportskih aktivnosti u zajednici koja je gotova inertna u ovom području. Mnogo je ideja i planiranih aktivnosti poput ekoloških i kulturno-umjetničkih događaja koje bi bile sprovedene u MZ Novo Radakovo. Ovim projektom ćemo pokrenuti cijelu zajednicu u cilju boljeg i bogatijeg sadržaja za djecu i mlade. Nakon adaptiranja prostora za mlade i djecu i edukacija cilj nam je da okupljena i edukovana omladina i djeca daju doprinost u izgradnji prvog igrališta u MZ.

U prilogu možete pogledati šta su to do sada uradili INPUT-ovci, naravno pozivamo i Vas da ih posjetite i vidite šta ova omladinska organizacija na čelu sa divnom omladinom radi. Od ništa prave nešto, svaka im čast.Merak.ba